Ansamblul vocal “Voces Timisienses” este format din artiști lirici ai corului Filarmonicii “Banatul” Timișoara. El a fost fondat în Mai 2019 din dorința de a aborda un repertoriu adaptat la viața corală contemporană internațională, pe care să-l prezinte publicului timișorean, complementar programelor lunare obișnuite susținute de corul Filarmonicii “Banatul”.
În cele câteva luni de ființare, acest ansamblu vocal a susținut peste șapte recitaluri sub egida Filarmonicii “Banatul”, atât în sala de concerte a acestei instituții, cât și în alte locații.
Repertoriul formației cuprinde piese corale diverse, menite să deschidă publicului apetitul pentru genul muzical coral care, din păcate, atrăgea un număr prea mic de spectatori. Astfel, am abordat un repertoriu care pornește de la muzica instrumentală a lui J.S.Bach, ajungând până la adaptări corale ale unor piese celebre din desene Disney, muzică de film, sau adaptări pop-rock. Acest periplu muzical cuprinde compoziții corale contemporane și nu în ultimul rând, muzică românească.

Voces_Timisienses_1.jpeg

Un alt obiectiv al acestui ansamblu vocal este inițierea tinerilor ascultători în universul muzicii clasice. Drept urmare, o bună parte a recitalurilor au fost reprezentate de concertele-lecție, menite a sădi în inimile micilor spectatori dragostea pentru muzica corală, traformându-i astfel în iubitori de muzică cultă și asigurând viitorul public al concertelor Filarmonicii. Amintim aici că ultimele două recitaluri au adus peste 500 de spectatori la fiecare reprezentație.

Lucian Onița, șef partidă bas – fondator și conducătorul artistic al formației

Link-uri:

Facebook: https://www.facebook.com/Voces-Timisienses-105050541153416/

 

 

Voces_Timisienses_2.jpeg

Voces_Timisienses_3.jpeg