Ansamblul vocal “Voces Timisienses” este format din artiști lirici ai corului Filarmonicii “Banatul” Timișoara. El a fost fondat în Mai 2019 din dorința de a aborda un repertoriu adaptat la viața corală contemporană internațională, pe care să-l prezinte publicului timișorean, complementar programelor lunare obișnuite susținute de corul Filarmonicii “Banatul”.
În cele câteva luni de ființare, acest ansamblu vocal a susținut peste șapte recitaluri sub egida Filarmonicii “Banatul”, atât în sala de concerte a acestei instituții, cât și în alte locații.
Repertoriul formației cuprinde piese corale diverse, menite să deschidă publicului apetitul pentru genul muzical coral care, din păcate, atrăgea un număr prea mic de spectatori. Astfel, am abordat un repertoriu care pornește de la muzica instrumentală a lui J.S.Bach, ajungând până la adaptări corale ale unor piese celebre din desene Disney, muzică de film, sau adaptări pop-rock. Acest periplu muzical cuprinde compoziții corale contemporane și nu în ultimul rând, muzică românească.

Voces_Timisienses_1.jpeg

Manuela Iana- Mihăilescu şi Dragoş Mihăilescu alcătuiesc un duo pianistic care posedă un bogat repertoriu dedicat ansamblului de pian la patru mâini sau de două piane, obţinând cronici elogioase în presa de specialitate.

Anca Florea nota in Observator cultural   nr. 361 din 1 – 7 martie 2007Sub cupola Ateneului au evoluat doi excelenti pianisti timisoreni – Manuela Iana Mihailescu si Dragos Mihailescu – un duo absolut remarcabil, pe care publicul bucurestean   l-a descoperit cu incintare in urma cu citiva ani, cucerind prin perfecta coordonare, prin supletea discursului muzical, prin frumusetea si bucuria cu care cinta fie la patru miini, fie la doua piane

duo-mihailescu-b  

Activitatea Trio-ului Contraste este foarte bogată, urmărind în mod special promovarea muzicii româneşti contemporane, atât în ţară cât şi în străinătate. Aşadar multe din lucrările unor compozitori români precum Dan Dediu, Anatol Vieru, Nicolae Brânduş, Doina Rotaru, Octav Nemescu, Violeta Dinescu, George Balint, Ştefan Niculescu, au fost prezentate de membri trio-ului în primă audiţie.

trio-contraste