ANDRÉ CEBRIÁN – flaut (Spania)

Este prim flautist al Orchestrei de Cameră a Scoției. Primele sale experiențe orchestrale la Orchestra Națională de Tineret a Spaniei (JONDE), la Orchestra „Britten-Pears” și la „Gustav Mahler Jugendorchester” l-au îndrumat către orchestre precum Sinfónica de Galicia, Filharmonía de Galicia, Sinfónica de Tenerife, Orquesta de Cadaqués, Orquesta de la Comunidad Valenciana, Orchestra Mozart, Nacional do Porto, Staatkskapelle Dresden și Sinfónica de Asturias. Colaborează în mod frecvent ca prim flautist cu Scottish BBC, Royal Scottish National Orchestra, Philharmonia Zürich, Spira Mirabilis, Sinfónica de Castilla y León, Filarmónica de Gran Canaria, Sinfónica de Barcelona (OBC), Gran Teatro del Liceu, Malaysian Philharmonic și Orchestra Leonore. 

André Cebrián este, de asemenea, un muzician de cameră pasionat. Când nu cântă în orchestră, îl puteți găsi cântând cu Ansamblul „Azahar”, Ansamblul „Natalia” – un ansamblu simfonic pe care l-a fondat și în care este director artistic și aranjor – sau într-unul din proiectele sale de duet cu harpistul Bleuenn Le Friec sau chitaristul Pedro Mateo González. Cariera sa de solist l-a dus în Spania, Germania, Polonia, Georgia și Marea Britanie alături de orchestre precum Sinfónica de Galicia, Sinfónica de Castilla y León, Orquesta de la Comunidad de Madrid, Dresden Staatskapelle, Scottish Chamber, Georgian Sinfonietta sau Filharmonia Zabrzańska. A colaborat astfel cu dirijori precum Jean-Christophe Spinosi, Zsolt Nagy, Alejandro Posada, Lanfranco Marcelletti, Vladimir Jurowski, Miguel Ángel Gómez-Martínez, Joana Carneiro, Guillermo García-Calvo, Vakhtang Kakhidze, Maxim Emelyanychev sau Peter Whelan. 

În 2019, împreună cu Oihana Gimenez, a fondat Festivalul de Música de Cámara de Anguiano din La Rioja (Spania).

André Cebrián a studiat în orașul său natal, Santiago de Compostela și Salamanca, cu Luis Soto, Laurent Blaiteau și Pablo Sagredo. A studiat apoi cu János Bálint la „Hochschule für Musik Detmold” (Germania) și cu Jacques Zoon la „Haute École de Musique de Gèneve” (Elveția). Îi place să-și împărtășească pasiunea pentru muzică cu studenții săi. A fost profesor de flaut și muzică de cameră la „Conservatorio Superior de Music de Aragón” între anii 2013 și 2020, iar din 2020 este profesor de flaut la „Fundación Barenboim-Said”. De asemenea, susține numeroase cursuri de măiestrie în toată Europa și îndrumă orchestre de tineret precum JONDE, OJA, JONC, JOGV, OSIM sau OSAV în fiecare sezon.