BERNHARD FORCK – vioară (Germania)

BERNHARD FORCK s-a dedicat studiului viorii încă de la vârsta de 5 ani. După absolvirea cursurilor Hochschule für Musik Hanns Eisler din Berlin, în 1986, sub îndrumarea lui Eberhard Feltz, a devenit membru al Orchestrei Simfonice din Berlin. În același timp, a devenit interesat de interpretarea documentată din punct de vedere istoric, studiind cu unii dintre cei mai importanți reprezentanți din domeniu, inclusiv cu Nikolaus Harnoncourt în cadrul Mozarteum University Salzburg. 

Bernhard Forck  este membru al Akademie für Alte Musik Berlin încă de la înființarea ansamblului în anul 1982. Prezența sa în rândul concertmaeștrilor acestui ansamblu este rezultatul unei munci intense în direcția interpretării istorice, acesta jucând un rol cheie în dobândirea succesului  de care se bucură ansamblurile de muzică veche din Berlin. Împreună cu Akamus, Bernhard Forck a susținut regulat concerte în cele mai importante metropole europene, dar și în Orientul Mijlociu, Japonia, Asia de Sud-Est, Australia, America de Nord și de Sud. 

Cariera sa de violonist profesionist a înflorit și prin activitatea sa în cadrul Berlin Barock Solisten. Numeroasele înregistrări și concerte, dar și munca sa ca profesor în cadrul Hochschule für Musik Hanns Eisler din Berlin, atestă calitățile sale artistice și didactice. Ca violonist modern a fondat în anul 1995 Manon Quartet Berlin, un ansamblu cameral care și-a dedicat inspirația artistică celei de-a doua școli vieneze și care a făcut parte din programul de rezidență Tanglewood’s Quartet. Între 2007 și 2019 a fost director muzical al Händel Festival Orchestra din Halle și director artistic al seriei de concerte Händel zu Hause.