Alătură-te corului comunitar!

Înscriere corul comunitar  În anul în care Timișoara își exercită titlul de Capitală Europeană a Culturii, credem că împlicarea comunității în viața culturală este extrem de importantă, ca de altfel și implicarea muzicienilor în comunitate. Astfel, locuitorii orașului vor fi îndrumați de muzicieni ai Filarmonicii Banatul Timișoara în a învăța și interpreta fragmentul din Simfonia a IX-a de LUDWIG VAN BEETHOVEN. Această compoziție conține cel mai important mesaj de unitate și solidaritate, fiind motivul pentru care a fost ales ca imn al Uniunii Europene: “toți oamenii vor deveni frați”, “fiți îmbrățișați, milioane”.

  Proiectul beneficiază de susținerea maestrului GABRIEL BEBEȘELEA, cel care va dirija Corul comunitar.

  Va avea loc un concert premergător cu un repertoriu coral variat, în cadrul căruia timișorenii vor avea ocazia să cânte alături de mentorii lor, reprezentați de:

  IOSIF TODEA – dirijorul Corului „Ion Românu” al Filarmonicii Banatul Timișoara

  Niculescu Mihaela Codruța – șef Partidă soprană

  Manga Gligor Lucia – șef Partidă alto

  Budai Viliam Carol – șef Partidă tenor

  Onița Lucian Viorel – șef Partidă bas

  Punctul culminant al proiectului va fi în 4 august 2023, atunci când, în Piața Unirii, va răsuna imnul interpretat de sute de timișoreni.

  Cei care doresc să facă parte dintr-un proiect grandios se pot înscrie completând formularul alăturat. Data limită pentru înscrieri este 10 februarie 2023, urmând ca prima repetiție să aibă loc miercuri, 15 februarie 2023, de la ora 18:30. Repetițiile vor avea loc săptămânal, în zilele de miercuri, de la aceeași oră, 18:30.