Daniel Ciobanu

Daniel Ciobanu a apărut pentru prima dată pe scena internațională în 2016, după ce a obținut medalii de aur la renumitul Concurs Internațional de Pian Unisa (Africa de Sud) și Festivalul Internațional de Pian BNDES (Rio de Janeiro). Daniel a câștigat apoi atât Premiul Publicului, cât și medalia de argint la Concursul Arthur Rubinstein de la Tel Aviv în 2017. Ulterior, a apărut la Carnegie Hall, Elbphilharmonie Hamburg, Konzerthaus Berlin, St John’s Smith Square din Londra, Festivalul Enescu București și a făcut turnee în Japonia, China, Taiwan, Africa de Sud și Brazilia.

Personalitatea muzicală distinctivă și tehnica lui Ciobanu au condus la spectacole cu orchestre renumite precum Gewandhaus Orchester Leipzig, unde a cântat sub bagheta lui Omer Meir Wellber. Cele mai importante momente recente și viitoare includ debuturi cu Filarmonica Olandeză, Mineria Symphony Orchestra, Tonhalle-Orchester, Volksoper Viena și Tiroler Symphony Orchestra, precum și concerte la Festivalul Enescu cu Cameristi della Scala, Orquesta Sinfónica de Castilla y León, Israel Symphony Orchestra și BBC National Orchestra of Wales. În recital, momentele importante includ spectacole la Concertgebouw Amsterdam, Brucknerhaus Linz, Festival Radio France Occitanie Montpellier și o reprezentație semi-scenată a lui Strauss Enoch Arden la Leipzig Gewandhaus cu Isabel Karajan.

Cele mai importante momente anterioare includ concerte cu Royal Philharmonic Orchestra; Konzerthausorchester Berlin; Deutsche Kammerphilharmonie Bremen; Filarmonica Baltică Poloneză; Israel Camerata; Orchestra Națională Regală Scoțiană; Filarmonica George Enescu, Orchestra Națională a Radioului Român și la Festivalul de Muzică Schleswig-Holstein. În aprilie 2022, Ciobanu a intervenit cu Orchestra Filarmonicii din Israel pentru patru întâlniri semnificative la Tel Aviv și Ierusalim cu Omer Meir Wellber. În august 2021, Ciobanu și-a făcut debutul în recitalul la Festivalul de la Lucerna și a debutat la Konzerthaus din Viena, cântând sonate pentru vioară și pian de Beethoven cu Julian Rachlin.

Ciobanu a debutat și în Royal Festival Hall în 2010, iar de atunci a susținut recitaluri solo la Munich Gasteig, Salzburg Mozarteum, De Bijloke din Gent, Auditorium de Radio France, Salle Cortot, Fazioli Hall din Sacile, Teatro Massimo Palermo, Ateneul București, Festivalul Duszniki Chopin, Teatro Municipal din Rio de Janeiro, Auditoriul Bronfman din Tel Aviv și Sala Națională de Concerte din Taipei.

Arta lui Ciobanu se extinde dincolo de spectacolele sale, iar în 20/21 a fost anunțat ca fiind primul artist în rezidență al Filarmonicii George Enescu din București pentru o perioadă de trei sezoane. Deschiderea rezidenței a inclus concerte sub conducerea lui Cristian Măcelaru și Gabriel Bebeșelea.