Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Concert simfonic – Orchestra simfonică „Remus Georgescu” a Filarmonicii Banatul Timișoara | Dirijor: RADU POPA

iunie 7 @ 19:00 - 21:00

Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, dirijată de maestrul RADU POPA, deschide concertul de vineri, 7 iunie 2024, cu lucrarea „Viziunea lui Ion” (muzică din filmul „Năpasta”) de A. STROE. Apoi, pe scena Sălii Capitol se vor afla artiștii Cvartetului de percuție THE WAVE. Percuționiștii CHRISTOPH SIETZEN, EMIKO UCHIYAMA, NICO GERSTMAYER, coordonați de BOGDAN BĂCANU, își vor dovedi măiestria în cadrul a două compoziții muzicale: Concertul „Aconcagua” de Astor Piazzolla și lucrarea „Spices” de Avner Dorman, ambele în aranjament pentru patru marimbe și orchestră de coarde. Despre Aconcagua s-a spus că reprezintă vârful operei lui Piazzolla, la fel cum cel mai înalt vârf montan din America de Sud se numește Aconcagua.

Cvartetul The Wave a fost fondat în 2008 de Bogdan Băcanu, profesor de marimbă la Universitatea „Anton Bruckner“ din Linz. Ceilalți trei membri ai cvartetului au fost studenții acestuia.

A treia lucrare inclusă în programul din data de 7 iunie este Simfonia nr. 40 în sol minor, K 550 compusă de Wolfgang Amadeus Mozart.

Detalii

Dată:
iunie 7
Oră:
19:00 - 21:00
Site web:
Cumpără Bilet »

Organizator

Filarmonica Banatul Timișoara
Telefon
+40256492521
Email
office@filarmonicabanatul.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Sala Capitol
Bulevardul Constantin Diaconovici Loga Nr. 2
Timișoara, Timiș 300022 România
+ Hartă Google