Loading Events

« All Events

Concert simfonic – Orchestra simfonică „Remus Georgescu” a Filarmonicii Banatul Timișoara | Dirijor: RADU POPA

iunie 7 @ 19:00 - 21:00

Orchestra simfonică a Filarmonicii Banatul Timișoara, dirijată de maestrul RADU POPA, invită publicul la concertul simfonic care îi va aduce pe scena Sălii Capitol pe artiștii Cvartetului de percuție THE WAVE. Percuționiștii CHRISTOPH SIETZEN, EMIKO UCHIYAMA, NICO GERSTMAYER, coordonați de BOGDAN BĂCANU, își vor dovedi măiestria în cadrul primelor două compoziții muzicale incluse în programul serii de vineri, 7 iunie: Concertul “Aconcagua” de Astor Piazzolla și lucrarea “Spices” de Avner Dorman, ambele în aranjament pentru patru marimbe și orchestră de coarde. Despre Aconcagua s-a spus că reprezintă vârful operei lui Piazzolla, la fel cum cel mai înalt vârf montan din America de Sud se numește Aconcagua.

A treia lucrare inclusă în programul din data de 7 iunie este Simfonia nr. 40 în sol minor, K 550 compusă de Wolfgang Amadeus Mozart.

Cvartetul The Wave a fost fondat în 2008 de Bogdan Băcanu, profesor de marimbă la Universitatea „Anton Bruckner“ din Linz. Ceilalți trei membri ai cvartetului au fost studenții acestuia.

Details

Date:
iunie 7
Time:
19:00 - 21:00
Website:
Cumpără Bilet »

Organizer

Filarmonica Banatul Timișoara
Phone
+40256492521
Email
office@filarmonicabanatul.ro
View Organizer Website

Venue

Sala Capitol
Bulevardul Constantin Diaconovici Loga Nr. 2
Timișoara, Timiș 300022 România
+ Google Map