Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Il Convito – FESTIVALUL DE MUZICA VECHE 2022

noiembrie 8, 2022 @ 19:00 - 21:00

Il Convito, conducerea muzicală MAUDE GRATTON

Ansamblul il Convito are în componență mulți soliști renumiți pe plan internațional și se angajează adesea în colaborări de excepție, cum ar fi cele cu ansamblul Les Basses Réunies, cu clavecinistul Pierre Hantaï, cu percuționistul Florent Jodelet, cu compozitorul Nicolas Frize, cu ansamblul Collective Spat’Sonore sau cu istoricul de artă Anne Delage.

De asemenea, il Convito își dedică energia împărtășirii experienței și artei sale: în calitate de membru fondator al festivalului MM (Musique en Mouvement) din La Rochelle, ansamblul lucrează îndeaproape, an de an, cu muzicieni locali, pentru a face muzica mai accesibilă pe teritoriul regiunii Nouvelle Aquitaine. În 2001, ansamblul a creat și stagiunea anuală MM.

Primul album al ansamblului il Convito, lansat de casa de discuri Mirare, este dedicat concertelor pentru clavecin ale lui Wilhelm Friedemann Bach și a fost nominalizat în 2016 pe lista scurtă a premiilor Gramophone. Primul album orchestral al ansamblului urmează a fi lansat în curând. Acesta va fi dedicat concertelor duble pentru clavecin(e) și fortepiano de Carl Philipp Emanuel și Wilhelm Friedemann Bach, avându-l ca invitat pe renumitul clavecinist Pierre Hantaï.

Ansamblul se află în rezidență la Moulin du Roc, Scène Nationale à Niort (Scena Națională din Niort) din 2019.

Ansamblul și orchestra il Convito primesc finanțare din partea DRAC Nouvelle-Aquitaine, din partea Regiunii Nouvelle-Aquitaine, a orașului La Rochelle, departamentului Charente-Maritime, OARA (Office Artistique de la Région Nouvelle-Aquitaine -Departamentul Artistic al Regiunii Nouvelle Aquitaine), precum și din partea organizațiilor ADAMI, Spedidam și CNM. il Convito este, de asemenea, sponsorizat și de către Caisse des Dépôts, susținător principal al ansamblului, și de către MAIF, pentru munca sa educativă dedicată publicului tânăr. 

Detalii

Dată:
noiembrie 8, 2022
Oră:
19:00 - 21:00
Cumpără Bilet »

Organizator

Filarmonica Banatul Timișoara
Telefon:
+40256492521
Email:
office@filarmonicabanatul.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Centrul Reformat Noul Mileniu
Strada Morarilor 1b
Timișoara, Timiș România
+ Hartă Google