Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Jean Rondeau – FESTIVALUL DE MUZICA VECHE 2022

noiembrie 26, 2022 @ 19:00 - 21:00

Jean Rondeau, clavecin

Descris de către Washington Post drept „unul dintre cei mai înzestrați interpreți pe care îi putem auzi pe scenele de muzică clasică”, Jean Rondeau este un adevărat ambasador global pentru instrumentul la care cântă. Talentul său extraordinar, precum și abordarea inovatoare a repertoriului pentru claviatură s-au bucurat de o primire entuziastă din partea criticilor, transformându-l într-unul dintre cei mai importanți claveciniști de azi.

Demn de remarcat de-a lungul întregului an este turneul cu Variațiunile Goldberg de Bach, care îl aduce pe Rondeau pe scene europene importante. Un proiect în lucru de mult timp și menit să scoată în evidență sustenabilitatea printr-un „itinerar verde”, care să sublinieze interesele ecologiste ale muzicianului, turneul include vizite la Berlin Philharmonie, Opera din Frankfurt, Concertgebouw din Amsterdam, Academia Liszt din Budapesta, Victoria Hall din Geneva, Philharmonie de Paris și Wigmore Hall din Londra. Rondeau participă, de asemenea, la multiple evenimente la Salle de la Musique din La Chaux-de-Fonds, în cadrul unei serii de șase concerte „portret de artist”, corelată cu o rezidență la Orchestre de Chambre de Genève.

Rondeau are contract de exclusivitate cu casa de discuri Erato, unde a înregistrat câteva albume care promovează muzica veche. Cel mai recent album solo, Melancholy Grace (2021), a fost elogiat ca „intens […], divers [și] minunat” de către NY Times și „sublim” de către Le Devoir. Albumul precedent al lui Rondeau, Barricades (2020), înregistrat cu Thomas Dunford, a fost primit cu entuziasm de critică, la fel ca și înregistrarea sa din 2019 cu Sonata lui Scarlatti, care a câștigat în acel an premiul „Diapason d’Or de l’Année”. Printre aparițiile anterioare se numără albumul de debut Imagine (2015), care a primit distincția „Choc de Classica” și recunoaștere din partea Académie Charles Cros; Vertigo (2016, câștigător al premiului „Diapason d’Or” din acel an), care s-a vrut un omagiu la adresa a doi compozitori baroci din Franța sa natală: Jean-Philippe Rameau și Joseph-Nicolas-Pancrace Royer; și Dynastie (2017), care explorează concertele pentru clavecin compuse de Bach și fiii săi, Wilhelm Friedemann, Carl Philipp Emanuel și Johann Christian.

Pe lângă evenimentele susținute în calitate de solist, membru în ansambluri de cameră și dirijor, Rondeau predă frecvent cursuri de măiestrie peste tot în lume. Este extrem de solicitat ca profesor și a susținut astfel de cursuri pe tot globul, de la Academia din Gstaad la Universitatea din Hong Kong.

Rondeau a studiat clavecinul cu Blandine Verlet la Conservatoire National Supérieur de Musique din Paris, iar apoi a continuat să studieze basso continuo, orgă, pian, jazz și improvizație, precum și dirijat. Și-a desăvârșit educația muzicală la Guildhall School of Music and Drama din Londra. În 2012, la 21 de ani, a devenit unul dintre cei mai tineri câștigători ai Premiului Întâi la Concursul Internațional de Clavecin de la Bruges (MAfestival 2012).

Details

Date:
noiembrie 26, 2022
Time:
19:00 - 21:00
Website:
Cumpără Bilet »

Organizer

Filarmonica Banatul Timișoara
Phone
+40256492521
Email
office@filarmonicabanatul.ro
View Organizer Website

Venue

Centrul Reformat Noul Mileniu
Strada Morarilor 1b
Timișoara, Timiș România
+ Google Map