Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

La Guilde des Mercenaires – FESTIVALUL DE MUZICA VECHE 2022

noiembrie 3, 2022 @ 19:00 - 21:00

La Guilde des Mercenaires, conducerea muzicală ADRIEN MABIRE

La Guilde des Mercenaires este un ansamblu de muzică veche constituit din mai mulți artiști reuniți în jurul cornetistului Adrien Mabire.

La origini, breasla (guilde) denumește organizații de solidaritate, ce reunesc bărbați cu interese comune. Ansamblul și-a luat acest nume de „breaslă” pentru a-i descrie pe acești muzicieni proveniți din medii diferite, ce-și reunesc cunoștințele pentru a cânta muzica secolului al XVII-lea.

Animați de dorința de a face să sune cât mai bine posibil „instrumentele puternice”, La Guilde des Mercenaires este compusă din cântăreți cu voce timbrată și din instrumentiști curajoși.

Ansamblul se străduiește să cânte muzica veche într-un mod care îmbină energia și virtuozitatea, ducând mai departe moștenirea primită de la muzicienii din epoca Seicento și ținând cont, în același timp, de specificul vremurilor noastre.

Înregistrările ansamblului au fost apreciate de critica internațională. Prima înregistrare a fost consacrată compozitorului Giovanni Bassano, a doua, marilor motete și sonatelor de virtuozitate, iar a treia, dedicată operelor din tinerețe ale lui Giovanni Gabrieli, înregistrare apărută în 2021.

Stabilit în Bretania, dar atrăgând artiști din întreaga Europă, ansamblul Guilde este alcătuit din muzicieni formați la cele mai importante școli. Prin personalitatea muzicienilor din componență, La Guilde des Mercenaires se remarcă în peisajul muzicii vechi ca un ansamblu tânăr și dinamic.

Detalii

Dată:
noiembrie 3, 2022
Oră:
19:00 - 21:00
Cumpără Bilet »

Organizator

Filarmonica Banatul Timișoara
Telefon:
+40256492521
Email:
office@filarmonicabanatul.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Centrul Reformat Noul Mileniu
Strada Morarilor 1b
Timișoara, Timiș România
+ Hartă Google