Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Sinagoga din Cetate – Eufonia Festival 2022

septembrie 4, 2022 @ 19:00 - 20:30

Sinagoga din Cetate, o bijuterie arhitecturală din zona centrală a Timișoarei, reinaugurată în prezența împăratului Franz Joseph al Imperiului Austro-Ungar în 1872 și devenită mai târziu o emblemă a Timișoarei, va fi gazda concertului de închidere a Eufonia Baroque Academy. După aproape 20 de ani în care a stat închis, spațiul și-a redeschis de curând porțile publicului larg, prilej numai bun pentru timișoreni să se delecteze cu un concert extraordinar cu 18 instrumente cu coarde și un clavecin, într-o sală cu o acustică magnifică.

Ansamblul format din 19 muzicieni excepționali coordonați de renumitul violonist german Bernhard Forck, va susține un program muzical divers, alcătuit din lucrări celebre ale unor compozitori ca J.S. Bach, C.P.E. Bach, G.P. Telemann sau G.F. Händel.

Extraordinarul concert Brandenburgic Nr. 3 scris de J.S.Bach va fi interpretat de Bernhard Forck, Vlad Popescu, Dora Lăpuște, Mladen Somborac, Andrei Popa, Ruxandra Moșor, Florian Schimdt Bartha, Octavian Lup, Andreea Petrila, Mokan Noe Elod.

Detalii

Dată:
septembrie 4, 2022
Oră:
19:00 - 20:30
Cumpără Bilet »

Organizator

Filarmonica Banatul Timișoara
Telefon:
+40256492521
Email:
office@filarmonicabanatul.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Sinagoga din Cetate
Str. Mărășești, nr. 6
Timișoara, Timiș România
+ Hartă Google