Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Vox Luminis & L’Acheron – FESTIVALUL DE MUZICA VECHE 2022

noiembrie 23, 2022 @ 19:00 - 21:00

Vox Luminis & L’Acheron, conducerea muzicală LIONEL MEUNIER,

De la înființarea sa în 2004, ansamblul vocal Vox Luminis, condus de basul Lionel Meunier, a fost elogiat la nivel internațional pentru sunetul unic, atât în distribuţiile cu soliști, cât și în producții mai extinse. Vox Luminis s-a specializat într-un repertoriu de muzică engleză, italiană și germană din secolul al XVII-lea și prima parte a secolului al XVIII-lea, dând viață nu doar unor capodopere bine cunoscute, ci și unor piese de o rară valoare. Grupul de bază de soliști vocali este completat, în funcție de repertoriu, de un basso continuo extins, de instrumente sau chiar de orchestră.

În 2012, Vox Luminis a câștigat premiul „Înregistrarea Anului” în cadrul prestigioasei gale Gramophone Classical Music Awards. De atunci, grupul a mai realizat șaisprezece înregistrări cu casele de discuri Ricercar, Alpha Classics, Ramée și Musique en Wallonie și a câștigat numeroase premii internaționale, inclusiv premiul „Klara” pentru Ansamblul Anului în 2018, „Choral Award Winner 2018”, decernat de BBC Music Magazine, trei premii „Diapason d’Or” și câteva „Preis der Deutschen Schalplattenkritik”. Anul trecut, ansamblul a primit încă un premiu Gramophone Music la categoria „Muzică corală”, pentru înregistrarea Buxtehude: Abendmusiken (2019).

Vox Luminis dă anual în jur de 70 de concerte în săli de concerte și la festivaluri importante din toată lumea, printre care se numără Bozar Bruxelles, deSingel Antwerpen, Auditorio Nacional Madrid, L’Auditori Barcelona, Wigmore Hall Londra, Philharmonie Berlin, Lincoln Center New York, Zaryadye Hall Moscova, Festival of Flanders și Festival de Wallonie, Festival de Saintes, Festival Oude Muziek Utrecht, Musikfest Bremen, Bachfest Leipzig, Aldeburgh Festival și Boston Early Music Festival.

Ansamblul Vox Luminis este ansamblul rezident la Concertgebouw Bruges. Recent, ansamblul a început o colaborare de substanță cu renumita Freiburger Barockorchester.

Details

Date:
noiembrie 23, 2022
Time:
19:00 - 21:00
Website:
Cumpără Bilet »

Organizer

Filarmonica Banatul Timișoara
Phone
+40256492521
Email
office@filarmonicabanatul.ro
View Organizer Website

Venue

Centrul Reformat Noul Mileniu
Strada Morarilor 1b
Timișoara, Timiș România
+ Google Map