MATHIS ROCHAT – violă (Franța)

Violistul MATHIS ROCHAT a fost apreciat de presa internațională pentru recentele sale albume, „L’alto Parnassien” și „Rachmaninoff Stories”, dintre care unul a fost salutat drept „[albumul] favorit al lunii” de către Klassik Radio, descris ca fiind „convingător de elocvent, poetic și dramatic” (MusicWeb internațional) și „captivant” de către BBC Music Magazine. Următorul album al lui Mathis Rochat va include concerte clasice de J. G. Graun, precum și o transcripție a unui concert pentru violoncel de C.P.E Bach cu „Camerata Schweiz” sub conducerea lui Howard Griffiths. 

Mathis Rochat este un muzician de cameră pasionat, care cântă frecvent în Europa, în diferite formații. A fost invitat la multe festivaluri, inclusiv la Schleswig Holstein, Gstaad, Deauville, Prussia Cove și Davos, precum și la programele muzicale „Kronberg CMCW” și „Krzyzowa Music”. A colaborat în ansambluri camerale cu Fazil Say, Pinchas Zuckermann, Augustin Dumay, Christian Tetzlaff și Lynn Harrel și mulți alții. 

Mathis Rochat este un pedagog devotat, fiind profesor la Conservatorul Regal din Antwerp. Sisține frecvent cursuri de măiestrie în toată Europa, inspirat de foștii săi profesori, printre care Antoine Tamestit, Tatjana Masurenko, Lars Anders Tomter și Miguel Da Silva. 

Mathis Rochat locuiește în Bruxelles, unde s-a alăturat „Capelei Reginei Elisabeta” ca „Artist în rezidență” în 2018. Este fost bursier „Villa Musica” și cântă la o violă realizată de Pierre Vidoudez (1949).