MICHAELA ŠPAČKOVÁ – fagot (Cehia)

Fagotista cehă Michaela Špačková este solistă a Konzerthausorchester Berlin sub conducerea lui Christoph Eschenbach. A cântat ca solist cu orchestre renumite precum Münchener Kammerorchester, ORF Wien și Filarmonica Cehă și a câștigat numeroase premii la competiții importante precum ARD – Musikwettbewerb, Concursul „Prague Spring” și Concursul „Carl Maria von Weber”.

Interpretează în mod regulat lucrări pentru fagot solo pe care i le-au dedicat compozitori contemporani. În acest sezon, a avut premiera o nouă lucrare de Matthieu Stefanelli, „Gaïa sau le Cri de la Terre”, la Festivalul Nouveaux Horizons al lui Renaud Capuçon, difuzat pe ARTE. A cântat în cele mai prestigioase săli precum Berliner Philharmonie, Philharmonie de Paris, Elbphilharmonie, Suntory Hall, cu dirijori precum Sir Simon Rattle, Daniel Barenboim, Zubin Mehta, Iván Fischer și alții. Este o artistă versatilă căreia îi place să experimenteze și să improvizeze, de asemenea, îmbinând muzica clasică și electro. În prezent, își pregătește albumul de debut pentru Supraphon. 

Studiile ei la HfM Hanns Eisler cu Prof. Volker Tessmann, la CNSMD Paris cu Laurent Lefèvre și la Academia Staatskapelle Berlin cu Mathias Baier, participarea la numeroase festivaluri și colaborarea cu mulți alți artiști mari au avut o influență semnificativă asupra carierei sale. 

Michaela Špačková este pasionată și de predare, astfel că a susținut cursuri de master în Cehia, Slovacia și Germania.