RÓBERT FARKAS

RÓBERT FARKAS s-a născut în Òzd, Ungaria și a crescut înconjurat de diverse influențe și tradiții muzicale. Încă din copilărie, a avut contact cu folclorul etniei rome și a luat lecții de pian și solfegiu prin metoda Kodály. La paisprezece ani, și-a continuat studiile muzicale la Conservatorul Béla Bartók din Miskolc la secţiile Teoria muzicii, Solfegiu și Pian. Ulterior, s-a transferat la Conservatorul Béla Bartók din Budapesta, pe care l-a absolvit cu succes în anul 2000. A studiat apoi Dirijatul coral și Pedagogia muzicală cu Tamás Gál și András Ligeti. În perioada 2006-2012, a obținut o bursă Erasmus la Universitatea de Arte din Berlin, unde și-a continuat studiile în dirijat cu profesorul Lutz Köhler. În această perioadă, a urmat cursuri de măiestrie sustinute de Péter Eötvös, Bernard Haitink, Gianluigi Gelmetti și Jorma Panula. În anul 2011, a fost distins cu Premiul al III-lea, Premiul orchestrei și Premiul special al Uniunii Compozitorilor din Croația la Concursul Internațional de Dirijat Lovro von Maracic.
După terminarea studiilor, Róbert Farkas a devenit asistent muzical la Opera de Stat din Berlin. De asemenea, în Heidelberg a dirijat numeroase opere clasice, precum şi lucrări contemporane. A lucrat ca asistent și co-dirijor al lui Johannes Harneit în premiera mondială a lucrării Evenings at the River and High Tide, cu Peter Konwitschny ca regizor. În 2013, a început să colaboreze cu dirijorul maghiar Iván Fischer la Orchestra Konzerthaus Berlin.
Dintre numeroasele orchestre cu care Róbert Farkas a colaborat, amintim Berliner Konzerthaus Orchestra, Orchestra Simfonică a RadioTeleviziunii Croate, Orchestra Simfonică din Berlin (Symphoniker Berliner) și Collegium Musicum Youth Orchestra din Pommersfelden.