Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

La Compania del Madrigale – FESTIVALUL DE MUZICA VECHE 2022

octombrie 20, 2022 @ 19:00 - 21:00

La Compania del Madrigale este printre cele mai cunoscute ansambluri vocale ale scenei internaționale de muzică veche de astăzi.

În primăvara anului 2011 ansamblul și-a făcut debutul discografic la casa de discuri Arcana cu o antologie de madrigale pe texte din Orlando Furioso de Ariosto. Programul a fost prezentat la prestigioasele festivaluri de la Ravena, Utrecht, Pisa și Paris.

În 2013, La Compania del Madrigale a început să lucreze cu casa de discuri spaniolă Glossa și a înregistrat albumul Sesto libro dei Madrigali a cinque voci de Carlo Gesualdo, cu ocazia aniversării a 400 de ani de la moartea compozitorului. Discul a obținut premiile Choc al revistei Classica și Diapason d’Or de l’Année 2013 la categoria muzică veche.

Albumul Quinto libro de’ madrigali a sei voci de Luca Marenzio a fost lansat în 2015 și a primit mai multe premii prestigioase cum ar fi Diapason d’or, Gramophone’s Editor’s Choice și Preis der Deutschen Schallplattenkritik.

În 2016, ansamblul a înregistrat primul său CD dedicat lui Claudio Monteverdi, Il Pianto della Madonna, o antologie de muzică sacră și madrigale religioase. În același an au lansat albumul Terzo libro de’ Madrigali de Carlo Gesualdo, ambele înregistrări fiind recompensate cu premiul Diapason d’Or.

În același timp, ansamblul și-a extins activitatea concertistică, cântând pe scenele marilor festivaluri, cum ar fi MiToUnione Musicale TorinoSchwetzinger SWR Festspiele, RheinVocal, și pe scenele unor prestigioase săli de concerte ca Wigmore Hall, Kölner Philharmonie, Essen Philarmonie, Victoria Hall din Geneva, Musée d’Orsay din Paris, Pontificio Istituto di Musica Sacra din Roma.

Detalii

Dată:
octombrie 20, 2022
Oră:
19:00 - 21:00
Cumpără Bilet »

Organizator

Filarmonica Banatul Timișoara
Telefon:
+40256492521
Email:
office@filarmonicabanatul.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Centrul Reformat Noul Mileniu
Strada Morarilor 1b
Timișoara, Timiș România
+ Hartă Google