VOCES TIMISIENSES

Ansamblul vocal Voces Timisienses este format din artiști lirici ai corului Filarmonicii Banatul din Timișoara. El a fost fondat în mai 2019 din dorința de a aborda un repertoriu adaptat la viața corală contemporană internațională, pe care să-l prezinte publicului timișorean, complementar programelor lunare obișnuite susținute de corul Ion Românu al Filarmonicii Banatul.
În cele câteva luni de la înființare, acest ansamblu vocal a susținut șapte recitaluri sub egida Filarmonicii Banatul, atât în sala de concerte a acestei instituții, cât și în alte locații.
Repertoriul formației cuprinde piese corale diverse, menite să deschidă publicului apetitul pentru genul muzical coral a capella; astfel, s-a abordat un repertoriu care pornește de la muzica instrumentală a lui J.S.Bach, ajungând până la adaptări corale ale unor piese celebre din desene animate Disney, muzică de film, sau adaptări pop-rock. Acest periplu muzical cuprinde compoziții corale contemporane și nu în ultimul rând, muzică românească.
Un alt obiectiv al acestui ansamblu vocal este inițierea tinerilor ascultători în universul muzicii clasice. Drept urmare, o bună parte a recitalurilor au fost reprezentate de evenimente-lecție, menite a sădi în inimile micilor spectatori dragostea pentru muzica vie, transformându-i astfel în iubitori de muzică clasică și asigurând viitorul public al concertelor Filarmonicii.