Dirijori

Popa Radu

Dirijor orchestră

Dirijor permanent al Filarmonicii Banatul Timişoara, RADU Popa s-a născut la Bucureşti în anul 1969. A urmat cursurile Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, absolvind în anul 1994 secţia compoziţie (clasa Prof. univ. dr. Adrian Iorgulescu), iar în anul 1996 secţia de dirijat-orchestră (clasa Prof. univ. Ludovic Bács), continuându-şi apoi formarea muzicală cu studii de masterat. O contribuţie esenţială în formarea sa ca dirijor l-au avut dirijorii Ludovic Bács şi Erich Bergel.

Todea Iosif

Dirijor cor

Născut în anul 1963, maestrul Iosif Todea a fost elev al Şcolii de Muzică din Reşiţa, continuându-şi apoi formarea muzicală (1977-1981) la Liceul de Muzică din Arad. Alături de Gavrilă Câmpan, cunoscut dirijor de cor arădean, Iosif Todea a descoperit arta corală. Elev fiind în clasa a XI-a a alcătuit un cor format din colegi de liceu, după un an de activitate obţinând deja Premiul I la Festivalul Naţional Cântarea României.
După terminarea liceului, Iosif Todea a fost angajat la Şcoala de Muzică din oraşul natal, unde a predat şi violoncelul.