Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

  • Acest eveniment a trecut.

Deschiderea Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii | IRINA SÂRBU BAND | LAJKÓ FÉLIX & VOŁOSI

februarie 19, 2023 @ 18:30 - 20:30

Sărbătoarea preluării titlului de Capitală Europeană a Culturii continuă la Filarmonica Banatul Timișoara cu un nou program captivant. Duminică, 19 februarie 2023, de la ora 18:30, vor urca pe Scena Sălii Capitol două trupe îndrăgite: IRINA SÂRBU BAND și LAJKÓ FÉLIX & VOŁOSI (Ungaria).
IRINA SÂRBU BAND
Un concert susținut de Irina Sârbu Band propune piese de jazz standard, etnojazz, samba, bossa nova, tango, muzică românească interbelică, muzică franceză și chiar folclor. Numele sub care concertează cei patru muzicieni de elită este de mult un brand cunoscut și apreciat. Cu o activitate muzicală de 19 ani, Irina Sârbu Band reușește să atragă publicul și datorită surprizelor deosebit de plăcute pe care cei patru muzicieni le oferă la fiecare concert.
De la o apariție la alta, interpretarea este din ce în ce mai spectaculoasă prin expresivitate, improvizație, imaginație, demonstrație de virtuozitate, tehnică solo și de grup, jocul fascinant și imprevizibil al relațiilor dintre voce și instrumente. Temperamentul exploziv și plăcerea de a cânta împreună asigură fiecărei piese interpretate calitatea de versiune de referință.
LAJKÓ FÉLIX & VOŁOSI
„Muzica mea se bazează în esență pe sensibilitatea și variabilitatea instrumentului meu. Nu cânt o muzică așa-zis de stil nou; am doar felul meu de a improviza și de a compune. Nu fac diferențe între stiluri și tendințe muzicale; cânt deopotrivă folk, clasic, rock, blues, jazz și melodii improvizate. În momentul de față, aș descrie muzica mea ca fiind metal sentimental”, spune Lajkó Félix.
Lajkó a cântat împreună cu un număr mare de trupe și muzicieni cunoscuți, precum celebrul violonist de origine română Alexander Bălănescu sau trupa Vołosi din Polonia. Muzica sa a captivat publicul în Tokyo, Amsterdam, Berlin, Bratislava, Praga, Budapesta, Brașov, Belgrad, Sarajevo, Ljubljana, Frankfurt, Lyon, Bordeaux, Veneția, Verona, Edinburgh, Londra, Tallinn, München, Viena sau New York.

Detalii

Dată:
februarie 19, 2023
Oră:
18:30 - 20:30
Cumpără Bilet »

Organizator

Filarmonica Banatul Timișoara
Telefon:
+40256492521
Email:
office@filarmonicabanatul.ro
Vezi site-ul web Organizator

Loc de desfășurare

Sala Capitol
Bulevardul Constantin Diaconovici Loga Nr. 2
Timișoara, Timiș 300022 România
+ Hartă Google